De Zorgboerderij

De zorgboerderij biedt een dynamische omgeving waar kinderen actief betrokken zijn bij het kweken en oogsten van groenten, het zaaien en plukken van bloemen en het plukken en verwerken van fruit van onze boomgaard.

Naast het verzorgen van de schapen en kippen, is er volop ruimte om te spelen op grote speeltoestellen onder schaduwrijke bomen en op het sportveld, waar kinderen naar hartenlust kunnen rennen, voetballen, basketballen en meer.
Het blotevoetenpad biedt een rustgevende en energieke ervaring en het kampvuur zorgt voor gezellige, knusse momenten.

Kinderen leren omgaan met dieren door interactie met onze goed afgerichte en vriendelijke Beagle en pony’s van Dierenwelzijnscentrum In ’t Veld.
In de knusse binnenruimtes kunnen kinderen werken aan schoolse vaardigheden en individuele doelen die samen zijn opgesteld door ouders/ verzorgers en onze begeleiders.Activiteiten


  • Groente, fruit en bloemen kweken, oogsten en verwerken tot een product;
  • Het leren omgaan met dieren en ze verzorgen;
  • Het ontwikkelen van schoolse vaardigheden en het nastreven van gezamenlijk opgestelde doelen;
  • Genieten van vrije tijd door te spelen, te sporten of te ontspannen onder de schaduwrijke bomen;
  • Knutselen met natuurlijke materialen;
  • Samenwerken aan sociale en emotionele vaardigheden;
  • Deelnemen aan muziektherapie;
  • Ervaren van paardencoaching.

Activiteiten Samen


Bij Kinderzorgboerderij Ons Buiten streven we ernaar om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich welkom voelt en waarin samenwerking en betrokkenheid centraal staan. Regelmatig organiseren we uitjes waarbij hulpouders gevraagd worden. Een geweldige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, ervaringen te delen en samen te genieten van leuke activiteiten buiten de boerderij. Ook organiseren we één keer per jaar een spannende sportdag voor onze kinderen, waarbij hulpouders van harte welkom zijn om deel te nemen en aan te moedigen.

Voor ouders/ verzorgers organiseren we informatieve bijeenkomsten waar diverse onderwerpen aan bod komen. Deze bijeenkomsten bieden ouders de gelegenheid om openlijk over onderwerpen te praten, vragen te stellen en informatie te krijgen over hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden bij dit aspect van hun ontwikkeling. Het doel is om een ondersteunende omgeving te creëren waarin ouders zich comfortabel voelen om hun zorgen en vragen te delen en waar ze praktische tips en advies kunnen krijgen van professionals op dit gebied.